Als u wilt weten hoeveel u kunt lenen dan is het mogelijk om online een krediet simulatie uit te voeren. Op deze manier krijgt u inzicht in uw maximale leen mogelijkheden. Deze website helpt u op weg met informatie en hulp middelen welk bedrag u kunt lenen. Doe de online lening simulatie en ontdek direct wat de mogelijkheden zijn. Onze partners zoals de Beobank bieden de beste tarieven in de markt.

Advertentie

Hypothecair krediet simulatie

Laat u niet verrassen door de kostprijs van uw hypothecair krediet

Inleiding – Hypothecair krediet simulatie

Een hypothecair krediet simulatie wordt tegenwoordig steeds vaker als een absolute noodzaak ervaren. Wie vandaag de dag een hypothecair krediet wenst af te sluiten moet zich immers veelal een weg banen tussen een heel bos aan kredieten. Het is dan ook niet meer dan logisch dat steeds meer mensen er voor kiezen om het verkeerde hypothecair krediet af te sluiten. Om een dergelijke foute keuze te voorkomen bestaat er nu dus zoiets als een hypothecair krediet simulatie. Een dergelijke simulatie is gratis en vrijblijvend en voor iedere potentiële kredietnemer interessant.

Wat is een hypothecair krediet simulatie?

Het is allereerst belangrijk om er rekening mee te houden dat een hypothecair krediet simulatie op verschillende vlakken afwijkt van een gewone krediet simulatie. Bij een gewone krediet simulatie wordt er bijvoorbeeld veelal geen rekening gehouden met uw inkomen en is ook de looptijd in mindere mate van belang, maar bij een hypothecair krediet zijn dit twee alles bepalende factoren. Een hypothecair krediet simulatie kan dan ook op twee verschillende manieren worden uitgevoerd. U kunt de simulatie uitvoeren aan de hand van uw inkomen en op die manier berekenen hoeveel hypotheek u kunt krijgen of u kunt aan de hand van het bedrag dat u wenst te lenen bekijken hoe hoog uw inkomen moet zijn.

Zijn er nadelen verbonden aan een hypothecair krediet simulatie?

Het uitvoeren van een hypothecair krediet simulatie is zoals u hierboven kunt lezen dus zeer interessant, maar zijn er ook nadelen verbonden aan het uitvoeren van een dergelijke simulatie. Laat ons allereerst meteen zeggen dat er geen kosten aan verbonden zijn, noch enige verplichtingen. U hoeft met andere woorden nooit bang te zijn dat u wordt opgezadeld met verplichtingen waar u niet om heeft gevraagd, want dat is bij een hypothecair krediet simulatie niet het geval. Wel is het helaas zo dat simulaties door banken en kredietverstrekkers vaak te weinig worden bijgewerkt waardoor ze werken met verouderde informatie. Dit is meteen ook “de” reden waarom het wel nog steeds wordt aangeraden om ook een echte offerte op te vragen bij de bank in kwestie.

Advertentie

Lening simulatie

Weten hoeveel u kunt lenen? Simuleer uw lening met deze lening simulator om zo te kijken wat uw eventuele maandelijkse lasten zijn.

Krediet
Rente
%
Looptijd krediet
jaar
Maandelijkse betaling

Deze leningsimulator kunt u gebruiken als indicatie. Uw werkelijke maandlasten kunt u bij uw uiteindelijke bank of kredietverstrekker opvragen.