Als u wilt weten hoeveel u kunt lenen dan is het mogelijk om online een krediet simulatie uit te voeren. Op deze manier krijgt u inzicht in uw maximale leen mogelijkheden. Deze website helpt u op weg met informatie en hulp middelen welk bedrag u kunt lenen. Doe de online lening simulatie en ontdek direct wat de mogelijkheden zijn. Onze partners zoals de Beobank bieden de beste tarieven in de markt.

Advertentie

Microkredieten

Microkredieten zijn “de” oplossing voor iedereen die snel nood heeft aan een klein beetje extra kapitaal

Inleiding – Microkredieten

Microkredieten zijn kleine kredieten die door mensen voor een uiterst beperkte periode kunnen worden afgesloten. Een microkrediet kenmerkt zich eigenlijk door drie zaken. Allereerst is er de wel zeer beperkte looptijd van 30 dagen, maar daarnaast is er ook het bedrag dat u maximaal kunt lenen. Een microkrediet wordt immers doorgaans slechts verstrekt tot een bedrag van 500 euro. Bepaalde kredietverstrekkers maken een kleine uitzondering op deze regel en verdubbelen de kredietlimiet. Meer dan 1000 euro lenen is met een microkrediet echter niet mogelijk. Tot slot is er nog de kostprijs van een microkrediet. Op microkredieten wordt geen rente, maar een opstartkost aangerekend en die is veelal goed voor ruim 20 procent van het door u geleende bedrag.

Let op voor valkuilen

Microkredieten zijn op zich interessante kredieten voor mensen die snel nood hebben aan een beetje extra kapitaal. We kunnen ons hier in zekere zin best in vinden, alleen is het wel zo dat de kredietnemer zich dan ten volle bewust moet zijn van de voorwaarden die er aan een dergelijke lening verbonden zijn. Helaas leert de praktijk ons dat dit meestal niet het geval is waardoor de kredietnemer nog dieper wegzakt in een net van financiële problemen. Een microkrediet simulatie kan u nochtans zonder probleem aangeven met welke voorwaarden u rekening moet houden en vooral welke kosten er precies worden aangerekend. Het is vooral dit laatste waar u als kredietnemer zeer aandachtig voor moet zijn.

Microkrediet simulatie

Een microkrediet simulatie is eigenlijk een heel eenvoudige berekening. Het enige wat u nodig heeft om de berekening uit te voeren is het bedrag dat u denkt te zullen lenen. Wanneer u dit bedrag ingeeft wordt er door de microkrediet simulatie automatisch berekend hoeveel kosten er worden aangerekend (eenmalig) en met welke voorwaarden u zeker en vast rekening moet zien te houden. Kenmerkend voor een microkrediet is immers ook dat u nooit mag afwijken van de geldende kredietvoorwaarden. Doet u dat wel, dan is de kans bijzonder groot dat u tegen een financiële sanctie zult aanlopen. Het spreekt voor zich dat dit de kostprijs van het krediet alleen maar verder de hoogte in jaagt en dat kan absoluut niet de bedoeling zijn.

Advertentie

Lening simulatie

Weten hoeveel u kunt lenen? Simuleer uw lening met deze lening simulator om zo te kijken wat uw eventuele maandelijkse lasten zijn.

Krediet
Rente
%
Looptijd krediet
jaar
Maandelijkse betaling

Deze leningsimulator kunt u gebruiken als indicatie. Uw werkelijke maandlasten kunt u bij uw uiteindelijke bank of kredietverstrekker opvragen.