Als u wilt weten hoeveel u kunt lenen dan is het mogelijk om online een krediet simulatie uit te voeren. Op deze manier krijgt u inzicht in uw maximale leen mogelijkheden. Deze website helpt u op weg met informatie en hulp middelen welk bedrag u kunt lenen. Doe de online lening simulatie en ontdek direct wat de mogelijkheden zijn. Onze partners zoals de Beobank bieden de beste tarieven in de markt.

Advertentie

Overbruggingskrediet

Veilig en zonder problemen op financieel vlak een beperkte periode overbruggen, het kan!

Inleiding – Overbruggingskrediet

Het overbruggingskrediet is geen standaard krediet. Een overbruggingskrediet is een vorm van krediet die u de mogelijkheid biedt om een bepaalde periode te overbruggen. Het bekendste voorbeeld is de overbruggingshypotheek. Deze kredietvorm wordt afgesloten door mensen die een nieuwe woning willen kopen en die hun huidige eigendom willen verkopen. Wanneer het eerste huis nog niet is verkocht kunnen deze mensen een overbruggingshypotheek aanvragen. U krijgt dan het bedrag dat u nodig heeft voor de aankoop van de 2de woning gefinancierd in ruil voor een bepaalde maandelijkse intrest en natuurlijk een hypotheek op uw eerste huis.

Een overbruggingskrediet simulator

In de inleiding hebben we als voorbeeld de overbruggingshypotheek gebruikt, maar er bestaat ook zoiets als een gewoon overbruggingskrediet die u tegen een bepaalde waarborg kunt bekomen. In dit geval is het vooral belangrijk om voor uzelf uit te maken waarom u een dergelijk krediet nodig heeft en vooral hoelang u denkt over het geld te moeten beschikken. Een overbruggingskrediet simulator kan voor u niet alleen berekenen hoeveel u precies kunt lenen, het kan eveneens aangeven welke kosten u zult moeten betalen. Let op, een overbruggingskrediet is geen goedkoop krediet. De bank leent in principe het bedrag dat een toekomstige verkoop zou moeten opbrengen waardoor er altijd een bepaald risico aan verbonden is.

Hoe een overbruggingskrediet aanvragen?

De overbruggingskrediet simulatie zal u duidelijk maken dat u hoe dan ook over een aanzienlijke financiële waarborg moet beschikken. Met andere woorden, uw inkomen alleen is doorgaans niet voldoende. Bij het bepalen van de waarborg moet u er vooral rekening mee houden dat deze het bedrag dat u wenst te lenen in principe volledig moet indekken. Is dit niet het geval, dan zult u meer dan één waarborg moeten verstrekken of zal de bank u vragen om een lager bedrag te lenen. Alvorens een overbruggingskrediet aan te vragen doet u er met andere woorden hoe dan ook goed aan om deze eerst te simuleren.

Advertentie

Lening simulatie

Weten hoeveel u kunt lenen? Simuleer uw lening met deze lening simulator om zo te kijken wat uw eventuele maandelijkse lasten zijn.

Krediet
Rente
%
Looptijd krediet
jaar
Maandelijkse betaling

Deze leningsimulator kunt u gebruiken als indicatie. Uw werkelijke maandlasten kunt u bij uw uiteindelijke bank of kredietverstrekker opvragen.