Als u wilt weten hoeveel u kunt lenen dan is het mogelijk om online een krediet simulatie uit te voeren. Op deze manier krijgt u inzicht in uw maximale leen mogelijkheden. Deze website helpt u op weg met informatie en hulp middelen welk bedrag u kunt lenen. Doe de online lening simulatie en ontdek direct wat de mogelijkheden zijn. Onze partners zoals de Beobank bieden de beste tarieven in de markt.

Advertentie

Geld lenen zwarte lijst

De zwarte lijst is geen lijst die echt bestaat, maar een term die in de volksmond gebruikt wordt om iedereen mee aan te duiden die bij de nationale bank genoteerd staat als slechte betaler. Wanneer men een lening aangaat wordt dit aangegeven bij de nationale bank van België. Dit geldt zo voor alle leningen en niet enkel voor de wanbetalers. De nationale bank houdt een overzicht bij dat mensen moet beschermen indien zij meer leningen willen aangaan dan zij kunnen betalen. Op het ogenblik dat iemand zijn maandelijkse betalingen niet kan voldoen, wordt deze informatie ook doorgegeven aan de nationale bank en genoteerd binnen het dossier. Bij aanvraag van een volgende lening, zal de kredietverstrekker hiervan op de hoogte gebracht worden. Dit wordt de zwarte lijst genoemd.

Zwarte lijst, en nu?

Toch zijn er nog tal van mogelijkheden om te lenen wanneer men op de zogenaamde zwarte lijst staat. Ten eerste blijft men een lange tijd op de zwarte lijst nadat de problemen al zijn opgelost. Bij het aanvragen van een lening is het belangrijk hier eerlijk over te zijn. Indien de kredietverstrekker ziet dat het over oude problemen gaat die inmiddels van de baan zijn, kan het dat hij de lening toch goedkeurt.Geld lenen zwarte lijst is vaak wel mogelijk als u gaat lenen van privépersonen zoals familie of vrienden. Zijn doen vaak geen aangifte of controle bij de nationale bank waardoor een melding op de zwarte lijst niet belangrijk is. Een derde optie is de minilening. Bij deze zeer kleine leningen op korte termijn wordt gebruik gemaakt van een waarborg en vaak geen check gedaan op gebied van de zwarte lijst.

Hoe lang blijf ik op de zwarte lijst?

De periode waarbinnen iemand op de zwarte lijst blijft, hangt af van verschillende factoren. Ten eerste moet het ontleende bedrag waarrond de problemen zich gesteld hebben volledig terugbetaald zijn. Eens dat gebeurd is, kan men binnen een jaar al van de lijst gehaald worden. Zijn de problemen echter van die groote geweest dat ze via een rechtbank kwijtgescholden zijn of behandeld, dan kan een melding drie tot tien jaar blijven staan.

Advertentie

Lening simulatie

Weten hoeveel u kunt lenen? Simuleer uw lening met deze lening simulator om zo te kijken wat uw eventuele maandelijkse lasten zijn.

Krediet
Rente
%
Looptijd krediet
jaar
Maandelijkse betaling

Deze leningsimulator kunt u gebruiken als indicatie. Uw werkelijke maandlasten kunt u bij uw uiteindelijke bank of kredietverstrekker opvragen.