Als u wilt weten hoeveel u kunt lenen dan is het mogelijk om online een krediet simulatie uit te voeren. Op deze manier krijgt u inzicht in uw maximale leen mogelijkheden. Deze website helpt u op weg met informatie en hulp middelen welk bedrag u kunt lenen. Doe de online lening simulatie en ontdek direct wat de mogelijkheden zijn. Onze partners zoals de Beobank bieden de beste tarieven in de markt.

Advertentie

Leningsimulator

Bereken op een eenvoudige en veilige manier hoeveel uw lening zal kosten met behulp van de leningsimulator

Inleiding – Leningsimulator

Een leningsimulator is een module die zowel voor kredietverstrekkers als kredietnemers heel wat interessante mogelijkheden te bieden heeft. Banken kiezen er bijvoorbeeld maar wat graag voor om een dergelijke lening simulatie op hun website te plaatsen omdat ze er de nodige tijd mee uitsparen terwijl kredietnemers een dergelijke simulatie vooral interessant vinden omdat ze van thuis uit even kunnen berekenen hoe hun potentieel krediet er precies uit zal komen te zien. Het spreekt voor zich dat de leningsimulator anno 2012 dan ook razend populair is.

De voordelen van een leningsimulator

De leningsimulator wordt gekenmerkt door een aantal niet te onderschatten voordelen. Er is op de financiƫle markt de voorbije jaren immers heel wat veranderd. Deze veranderingen hebben er voor gezorgd dat er tegenwoordig heel wat verschillende kredietvormen bestaan die stuk voor stuk over hun eigen kostprijs en voorwaarden beschikken. Om als mogelijke kredietnemer uw weg te vinden tussen deze verschillende kredieten zult u waarschijnlijk heel goed uw best moeten doen. De leningsimulator probeert uw keuze iets eenvoudiger te maken door tot in detail uit te leggen hoe een bepaalde lening precies in zijn werk gaat. Vanuit dat opzicht vervangt een leningsimulator met andere woorden een klein beetje het persoonlijk advies van de bank.

De nadelen van een leningsimulator

Een leningsimulator beschikt helaas niet uitsluitend over voordelen. Wanneer we even gaan kijken naar de manier waarop een leningsimulator te werk gaat kunnen we immers stellen dat de uitkomst er van nooit voor honderd procent betrouwbaar is. Het probleem is immers dat de informatie waar de leningsimulator op gebaseerd is zelden echt actueel is. Daardoor kan de te betalen rente die de simulatie aangeeft verschillen van de werkelijke rente. Dit is meteen ook de voornaamste reden waarom financiƫle instellingen benadrukken dat u voor het aanvragen van een krediet toch beter eerst even een offerte aanvraagt. Deze is bindend voor de kredietverstrekker en veelal opgemaakt aan de hand van de recentste gegevens.

Advertentie

Lening simulatie

Weten hoeveel u kunt lenen? Simuleer uw lening met deze lening simulator om zo te kijken wat uw eventuele maandelijkse lasten zijn.

Krediet
Rente
%
Looptijd krediet
jaar
Maandelijkse betaling

Deze leningsimulator kunt u gebruiken als indicatie. Uw werkelijke maandlasten kunt u bij uw uiteindelijke bank of kredietverstrekker opvragen.